Izložba Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2020, 06:26

Izložba "Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika" u Zrenjaninu

Izložba "Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika" autora Tamaša Salme, biće postavljena od 26. oktobra do 30. novembra 2020. godine u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Izložba predstavlja rekonstrukciju života srednjovekovnih ratnika azijskog porekla, koji su, u dužem ili kraćem periodu, bili prisutni na teritoriji Panonske nizije. Ovom izložbom je obuhvaćen period od ranog srednjeg veka, pa sve do XIV veka, dok je posebna pažnja usmerena na naoružanje i ratničku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opremu naroda kao što su Avari i Mongoli. Publici će biti predstavljeno oružje i oklopi drevnih naroda.

Nadležni kustos je Aleksandar Šalamon kustos – arheolog.

Ulaz je slobodan.

Tamaš Salma iz Kanjiže je temom seobe naroda i prodorom azijskih naroda na prostor Evrope počeo da se bavi pre deset godina. Njegov rad sa još nekoliko entuzijasta, prerasta u formiranje udruženja. Udruženje građana za očuvanje i negovanje kulture “Glas predaka” je osnovano 2019. godine u Kanjiži. Cilj udruženja su negovanje, očuvanje i prenošenje kulture i tradicija drevnih naroda sa posebnim istorijskim osvrtom na izradu i autentično prikazivanje njihovog oružja i oklopa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.