Hapšenje zbog požara u rezervatu prirode Carska Bara

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog požara u rezervatu prirode Carska Bara

Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je 14. oktobra izazvao požar na svojoj parceli, koji se zatim proširio i na stotine hektara u Specijalnom rezervatu prirode Carska Bara.
Zrenjaninska policija uhapsila je M. T. (81) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo oštećenje životne sredine.

Sumnja se da je M. T. 14. oktobra izazvao požar na svojoj parceli koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potom proširio na više stotina hektara trske, trave i niskog rastinja u Specijalnom rezervatu prirode Carska Bara u mestu Ečka kod Zrenjanina.
U požaru koji je ugašen sinoć nije bilo povređenih.
U gašenju je učestvovalo 26 vatrogasaca spasilaca sa devet vozila, kao i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Zrenjanina.
Osumnjičen je uz krivičnu prijavu priveden tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.