Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2019, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanski preokret: Sumnjivom konzorcijumu gradske pare za fabriku vode

Gradska vlast u Zrenjaninu odlučila je prošle nedelje da iz budžeta grada uplati 67,5 miliona dinara konzorcijumu koji gradi fabriku vode, a koji se sastoji iz tri mikro pravna lica s ukupno šest zaposlenih i kapitalom od 128,2 miliona dinara, upozorio je danas Građanski preokret.

Kako su saopštili, jedan član konzorcijuma nije podneo zakonom obavezni redovni godišnji finansijski izveštaj za 2018. godinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a jedan član konzorcijuma je imao račun u blokadi tokom oktobra 2018. godine i radi se o tri povezana pravna lica koje imaju sedište na istoj adresi i zajedničkog zakonskog zastupnika.

"Iznos koji gradska vlast namerava da uplati konzorcijumu koji gradi 'fabriku vode' premašuje 50 odsto ukupnog kapitala tog konzorcijuma, a uplata je protivna ugovoru koji je zaključen 2015. godine, po kome isključivo investitor snosi troškove izgradnje i servisiranja postrojenja, a grad preko svog javno-komunalnog preduzeća plaća samo uslugu prečišćavanja vode", naveli su aktivisti Građanskog preokreta.

Ukazali su i da je "fabrika vode" navodno završena, ali da ne radi zbog popravke delova koji su se pokvarili tokom probnog rada.

Građanski preokret smatra da je u pitanju organizovani pokušaj nanošenja štete budžetu grada od strane gradonačelnika Zrenjanina, direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" i zakonskog zastupnika konzorcijuma koji gradi "fabriku vode" zarad sticanja protivpravne imovinske koristi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Građanski preokret: Sumnjivom konzorcijumu gradske pare za fabriku vode

Izvor: Danas, 23.Maj.2019

Gradska vlast u Zrenjaninu odlučila je prošle nedelje da iz budžeta grada uplati 67,5 miliona dinara konzorcijumu koji gradi fabriku vode, a koji se sastoji iz tri mikro pravna lica s ukupno šest zaposlenih i kapitalom od 128,2 miliona dinara, upozorio je danas Građanski preokret. Članak Građanski...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.