Domaće kobasice i po neka kapljica melem za živce: Više od 60 ekipa iz regiona takmičilo se u pravljenju domaćih kobasica pred 10.000 posetilaca (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2020, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaće kobasice i po neka kapljica melem za živce: Više od 60 ekipa iz regiona takmičilo se u pravljenju domaćih kobasica pred 10.000 posetilaca (FOTO/VIDEO)

Iz Beograda, Temišvara, Segedina, Budimpešte i gotovo svih mesta širom Banata i Vojvodine, došli su u Belo Blato, ljubitelji dobrog zalogaja i poneke kapljice Festival naroda, kako to u Belom Blatu, selu nadomak Zrenjanina, uz jezera čuvenog rezervata ptice i prirode, vole da kažu, po sedmi put se održava, uz uz ukusne kobasice, domaću rakiju i osmehe preko deset hiljada zadovoljnih znatiželjnika koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su se danas sjatili. Iz Beograda, Temišvara, Segedina, Budimpešte i gotovo svih mesta širom Banata i Vojvodine, došli su u Belo Blato, ljubitelji dobrog zalogaja i poneke kapljice, ispečene na stari tradicionalan način, koja je svojevrsni lek za dušu, dok su sveže ispečene kobasice melem za živce… Preko 60 takmičarskih ekipa, nadmetalo se ko će "složiti" i ispeći najukusniju kobasicu od mesa, a to je dodaju ljubazni domaćini, danas prava retkost, jer se u popularni proizvod svašta gura i ubacuje - kako kaže Goran Nešić, jedan od učesnika tradicionalnog Festivala njenog veličanstva kobasice i domaće kapljice. Koliko se kilograma kobasice pojelo u Belom Blatu ne zna ni poznata gatara Mara, koja nije izostala sa ovako značajnog skupa u kojem kako je rekla, uvek teijumfuje narod, njegova energija i volja da se dobro provede.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SRPSKO SELO ZAMIRISALO NADALEKO! Ljubitelji domaćih kobasica okupirali Belo Blato: Oboreni svi rekordi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2020

U selo koje ima manje od hiljadu stanovnika stiglo je više od 15.000 gostiju..Održana je sedma "Beloblatska kobasica" - takmičenje u pravljenju domaćih kobasica po staroj recepturi...U selo koje ima manje od hiljadu stanovnika stiglo je više od petnaest hiljada gostiju! Trebalo je mnogo i sreće...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.