Dom učenika iz Zrenjanina spremno dočekuje novu školsku godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2020, 23:02

Dom učenika iz Zrenjanina spremno dočekuje novu školsku godinu

Dom učenika Angelina Kojić Gina iz Zrenjanina spremno dočekuje novu školsku godinu. Prvi upisni rok za dom učenika je obavljen, a drugi je u toku. Za useljenje učenici čekaju zvaničnu informaciju od Ministarstva prosvete o početku školske godine 1.septembra.

Za boravak u domu učenika Angelina Kojić Gina u Zrenjaninu tokom predstojeće školske godine prijavilo se stotinak učenika više nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kapaciteti dozvoljavaju, prvi upisni rok uspešno je završen.

"U prvom upisnom roku 266 je primljeno dece, 30 to jest 10 odsto ostavljeno je za društveno osetljive grupe i za decu koja su već konkurisala u prvom upisnom roku da prilože dokaze za pripadanje društveno osetljivim grupama tako da ostavljeno je 30 mesta da popunimo do potpunog kapaciteta od 296 mesta“, rekao je Dobrica Brdarić direktor doma učenika Angelina Kojić Gina.

Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet doma učenika je smanjen, u zgradi su postavljene dezo barijere, a po useljenju učenici i zaposleni pridržavaće se mera i preporuka ministarstva zdravlja i prosvete.

"Mi smo dali predlog da se kapacitet smanji za dvadeset mesta jer bilo je soba u kojima nema uslova da deca bezbedno borave. Jednu sobu smo ostavili za izolaciju, u nekim slučajevima, ako se ne daj Bože neko dete razboli da do zbrinjavanja u bolnici ili dok ne preuzmu roditelji/staratelji da budu u toj sobi za izolaciju. Mi smo jedan od retkih domova učenika u Srbiji koji ima medicinksog radnika i medicinska sestra je uključena u sve ove pripreme za početak školske godine“, smatra Dobrica Brdarić.

Epidemiološke mere poštovaće se i u menzi koju osim učenika koriste i studenti koji borave u Studentskom domu u Zrenjaninu. Do 1. septembra završiće se radovi na krečenju soba, zameni dotrajale stolarije kao i rekonstrukciji sistema grejanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.