Brnabićeva obišla fabriku vode u Zrenjaninu: Ne bežimo od problema

Izvor: B92, 26.Jun.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva obišla fabriku vode u Zrenjaninu: Ne bežimo od problema

Zrenjanin -- Zrenjaninci bi u septembru konačno mogli da dobiju zdravu pijaću vodu, ako analize koje do tada budu sprovedene pokažu da je voda ispravna.

To je zaključak sastanka predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima gradske vlasti, investitora i građana.

Sastanku su sve vreme prisustvovali i mediji, jer je njegova osnovna ideja, kako je premijerka objasnila, bila da budu postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sva pitanja u vezi sa pijaćom vodom u Zrenjaninu, koja muče građane u prethodnih 15 godina.

Pogon prečistača vode u Zrenjaninu u aprilu je, nakon četiri meseca rada, stao zbog nakupljenog mulja i nečistoće u filteru.

"Ovo je lokalno pitanje, ali je Vlada Srbije iz tekuće budžetske rezerve izdvojila novac kako bi ovo postrojenje počelo da radi. Izmenili smo i zakon da bi investitor mogao da počne da prečišćava vodu. Poslednji rok koji je dat je od 15. do 20.juna, ali zbog nekih membrana, opreme, sad je taj rok opet produžen na 10. jun", rekla je premijerka.

Ona je istakla da je upravo zbog dodatnih produženja rokova odlučila da dođe u Zrenjanin, da čuje sva pitanja koja predstavnici građana imaju da postave i njoj i investitorima i predstavnicima ministarstava.

Niko, kaže Brnabićeva, ne želi da beži od bilo kojeg pitanja.

"Postavite pitanje koje god želite da postavite, jer ovo je parekselans tema koja je najvažnija za građane Zrenjanina. Ne bežimo od problema, od toga da se rokovi pomeraju, ali je isto tako važno da građani znaju šta radimo", rekla je premijerka.

Predsednicu vlade interesovalo da li će i za žitelje 22 sela opštine Zrenjanin, takođe, biti obezbeđena pijaća voda, s obzirom na to da će fabrika u Zrenjaninu pijaćom vodom snabdevati samo građane Zrenjanina.

"Trenutno radimo studiju koja će nam pokazati da li odavde možemo da vučemo vodu ili je jeftinije da to separatno u ovim naseljenim mestima rešavamo. Koji god model da bude u pitanju, Grad će uraditi sve šta treba da i građani u 22 sela u okolini Zrenjanina dobiju zdravu pijaću vodu", odgovorio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zrenjaninci dobijaju vodu sredinom jula, potvrđeno na sastanku sa premijerkom

Izvor: RTS, 26.Jun.2019

Zrenjaninci petnaest godina čekaju na ispravnu vodu za piće. Pri kraju je zvanični period probnog rada prečistača, a posle havarije novi pogon je već dva meseca van funkcije. Kada će u vodovodu najvećeg banatskog grada poteći ispravna voda? ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.