Banja Rusanda: Iranci gosti, ali i potencijalni investitori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banja Rusanda: Iranci gosti, ali i potencijalni investitori

Jedan od značajnijih turističkih potencijala grada Zrenjanina jeste i specijalna bolnica za rehabilitaciju banja "Rusanda" koja privlači sve veći broj stranih turista. Upravo zbog toga je ovu banju obišla i delegacija Iranske ambasada čiji su državljani ovde česti gosti.

Od prošle godine turisti iz Irana posećuju Srbiju, ove godine interesovanje je mnogo veće, a turisti su prisutni već od januara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />"Već postoje dogovori sa vlasnicima turističkih agencija u Iranu, tako da ćemo imat goste i zimi. To je jako dobro jer turisti ne moraju dolaziti samo na more, banja je pravi raj za iranske turiste", rekao je za RTV dr Husein Isaid, predsednik Srpsko-Iranske komore.

Poseta Iranaca je značajna za Banju Rusanda jer daje mogućnost i za privlačenje investitora .

"Ova poseta je usledila nakon potpisivanja sporazuma između dve države a mi smo bili na nekoliko sastanaka koji su održani u privrednoj komori Srbije i uspostavili kontakt sa predstavnicima Irana koji su veoma zainteresovani da upućuju svoje sugrađane u banju Rusandu, a postoje mogućnosti i za investiciona ulaganja", izjavila je Zorica Ćulibrk, direktorka banje.

U ovoj banji pacijenti se leče i o trošku fonda za zdravstveno osiguranje, a u planu je i turistički razvoj.

"Na prethodnoj sednici skupštine grada doneta je odluka o izmeni plana regulacije banje Rusanda a u planu je da se banja digne na mnogo viši nivo kroz razne prateće sadržaje", potvrdio je za RTV Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Ova banja poseduje jezero iz koga se eksploatiše blato jedinstveno u svetu, a koje se koristi za lečenje reumatoloških, neuroloških i mnogih drugih oboljenja. Park i jezero su pod zaštitom zavoda za zaštitu prirode, a planirano je i proširenje kapaciteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.