Ugovori u Medveđi za srednjoškolske stipendije, mediji nisu obavešteni

Izvor: JUGpress.com, 08.Dec.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovori u Medveđi za srednjoškolske stipendije, mediji nisu obavešteni

MEDVEĐA

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac , Preševo i Medvedji Zoran Stanković podelio je juče u Medveđi srednjoškolcima stipendije, saopštilo je danas  Koordinaciono telo.

Njih 63,  od 80 , koliko se prijavilo na konkursu, narednih devet meseci imaće stipendiju od po 6.000 dinara mesečno. Stipedije su dobili na ovogodišnjem konkursu Službe Koordinacionog tela za opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Preševo, Bujanovac i Medveđa. Služba Koordinacionog tela u skladu sa budžetom raspolaže sredstvima za 300 stipendija i shodno kvotama, opština Medveđa dobila je 21%.

“Svi koji su pokazali uspeh koji zaslužuje stipendiranje, dobili su stipendije u trajanju od devet meseci. Iznos stipendija je 6.000 dinara mesečno, i nadam se da ćete novac utrošiti za ono što vam je potrebno, da će vam pomoći da svoje školovanje organizujete na način kako to želite, rekao je Zoran Stanković koji je pozvao učenike da nastave svoje školovanje i, po završetku srednje škole, upišu fakultete.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić istakao je da je Koordinaciono telo u prethodnim godinama puno uradilo za opštinu Medveđa, kao i da je ova godina što se tiče saradnje bila još efikasnija, navodi se u saopštenju.

.

Katarina, Petra, učenice prvog razreda Ekonomske škole i Iljire koja je maturantkinja, kažu da im stipendija mnogo znači, da će im olakšati školovanje i da će im pomoći da ostvare svoje potrebe .

One su istakle da je stipendija podstrek i svima onima koji je nisu dobili da uče bolje i da se na taj način bore za sebe. Katarina, Petra i Iljire, odlične učenice i svoju budućnost vide u Medveđi, tvrdi se u saopštenju Koordinaciong tela.

Služba Koordinacionog tela u skladu sa budžetom raspolaže sredstvima za 300 stipendija i shodno kvotama opština Bujanovac je dobila 40 % odnosno 120, Preševo 39%, tj. 117 , a Medveđa 21% odnosno 63 stipendije, dodaje s eu saopštenju.

Regionalna informativna agencija JUGpress nije dobila poziv za ovaj dogadjaj, kao ni najveći broj medija iz Leskovca iako u Koordinacionom telu tvrde da su poziv, navodno, poslali.

Regionalna informativna agencija JUGpress mesecima unazad ne dobija pozive, obaveštenja niti saopštenja iz kabineta predsednika opštine Medvedja.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.