Stanković: Kampanja za savete manjina pooštrila retoriku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2018, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Kampanja za savete manjina pooštrila retoriku

U atmosferi kampanje za izbor saveta nacionalnih manjina, pooštrava se retorika i iznose informacije o stanju na jugu centralne Srbije koje nemaju nikakvo uporište u stvarnosti, izjavio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

U intervjuu za "Večernje novosti", on je, upitan koliko su ti izbori podgrejali atmosferu, rekao: "Sigurno da jesu".

"Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u biračkim spiskovima oko 38.000 Albanaca sa pravom glasa, a očekujemo da će ih još biti upisano. Logična je želja učesnika da dobiju podršku što više pripadnika svog naroda, ali u toj kampanji ne sme da se stvara atmosfera koja će remetiti normalan život građana u tim opštinama", napomenuo je Stanković.

On je ukazao i da Nacionalni savet Albanaca godišnje dobija 14 miliona dinara, a tu je i mogućnost zapošljavanja na raznim položajima i okviru nacionalnog saveta.

Na konstataciju "Novosti" da se Albanci žale da ne mogu da ostvare sve što je zakonom propisano, Stanković poručuje: "Neka izađu sa konkretnim podacima šta je to što im Ustav Srbije i propisi o nacionalnim manjinama omogućavaju, a ne dobijaju."

Upitan zašto se Albanci sa juga Srbije onda uporno okreću ka Prištini i Tirani, on kaže da za to ne vidi nijedan opravdan razlog da se bilo koji problemi, ukoliko ih ima, rešavaju na drugom mestu,osim u okviru nadležnih organa Srbije.

On je, takođe, rekao da nema nikakve paralele između situacije na jugu Srbije i severa Kosova.

"Albanci sa juga ostvaruju garantovana prava, a o KiM se vode pregovori u Briselu", dodao je Stanković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stanković: Retorika na jugu Srbije pooštrena zbog kampanje

Izvor: N1 televizija, 01.Avg.2018

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je su Albancima na jugu Srbije garantovana prava, a da je razlog za pooštravanje retorike u tom delu zemlje kampanja za izbore saveta nacionalnih manjina...On je u intervjuu za Večernje novosti rekao da u biračkim...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.