Niška opozicija traži poništavanje konkursa za direktore, vlast kaže ako loše rade biće promenjeni

Izvor: JužneVesti.com, 29.Okt.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška opozicija traži poništavanje konkursa za direktore, vlast kaže ako loše rade biće promenjeni

Sve što je Gradsko veće usvojilo u poslednjih nekoliko sednica, potvrdili su odbornici Skupštine grada Niša, pa i predlog za nove čelnike Gorice, Direkcije za javni prevoz i Nišstana. Opozicionari Branislav Jovanović i Miodrag Stanković kritikuju izbor i traže da se poništi, a šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić odgovara - svi koji loše rade promenljivi su, pa i direktori javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preduzeća.

Još jedna sednica niškog parlamenta protekla je uz bojkot najvećeg dela opozicije, a skupštinska većina za 2 sata usvojila je sve 34 tačke dnevnog reda, dok gradonačelnik Darko Bulatović nije izlazio za govornicu. Izglasane su odluke o upravljanju parkiralištima, komunalnom redu, gradske karte, odluke nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova, kao i izbor članova školskih odbora.

Potvrđen je i izbor novih direktora 3 javna preduzeća. Na konkursu za čelnika Gorice nisu prošli bivši direktori ovog preduzeća Igor Novaković i Zoran Milojković jer, kako je rečeno na Gradskom veću, nisu ispunili kriterijume, a za v.d. izabrana je Dragana Stevanović.

Odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović kaže da zato Gorica ima i gubitke od 600 miliona dinara.

Do juče su Milojković i Novaković bili na čelu ovog preduzeća, a sad nemaju kvalifikacije. Sad nemaju znanje, stručnu sposobnost i veštine. Eto zašto su gubici u Gorici. Praktično, ne znaju svoj posao. Odredili su nesposobne da vode te firme - kaže Jovanović.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković tvrdi da konkurs nije bio transparentan, a da ni on, ni građani nisu znali za njega.

Dobili smo pre neki dan kada je stiglo u materijalu koji su ti ljudi. Komisija ih je izabrala, a znamo da ta komisija koja bira direktore nije baš dobro radila u prethodnom vremenu. Zašto nije promenjena u prethodnom vremenu, ja zaista ne znam. Zato ovaj konkurs treba da se poništi - kaže Stanković.

Na kritike o direktorskoj vrtešci u Gorici, šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić odgovorio je da će biti promenjeni svi koji loše rade.

To je jedna od tih razlika u odnosu na opoziciju. Mi menjamo ljude koji se ne snađu na svom rukovodećem radnom mestu. I nastavićemo to da radimo. I Goricu i Pčelicu i bilo koju pomenete. Direktor je promenljiva varijanta. Građani su nepromenljiva varijanta i njihov interes - ukazuje Perišić.

Jedna od razlika u nastupima opozicionara jeste i stav o poslovanju javnih preduzeća.

Branislav Jovanović kritikovao je celokupni komunalni sektor i tražio odgovornost gradonačelnika, dok je šef niškog DS Miodrag Stanković pohvalio rad direktora Tržnice i Parking servisa.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sednica SG Niša: Usvojen rebalans, potvrđen izbor direktora, opozicija i dalje bojkotuje

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Okt.2019

Na današnjoj sednici Skupštine grada Niša, većinom glasova odbornici su usvojili rebalans budžeta grada, koji je dodatno uvećan za još 200 miliona dinara i sada iznosi 10,7 milijardi dinara. Niški parlamentarci su potvrdili izbor direktora Direkcije za javni gradski prevoz Milana Milića, direktora...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.