Neće biti nikakvog sukoba na jugu Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 12.Sep.2018, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neće biti nikakvog sukoba na jugu Srbije"

Predsednik Koordinacionog tela za jug centralne Srbije Zoran Stanković izjavio je da tom delu Srbije ne preti nikakav oružani sukob i da bezbednosne strukture veoma dobro obavljaju svoje dužnost uprkos tome što se, kako je naveo, "non-stop najavljuje rat na tom prostoru".

- Kategorički tvrdim da se to neće dogoditi - rekao je Stanković za beogradske medije komentarišući situaciju i podizanje tenzija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u javnosti posle vesti da su predstavnici Albanaca iz Preševa, Medveđe i Bujanovca zatražili da skupština u Prištini usvoji rezoluciju kojom bi se podržao njihov zahtev za pripajanje Kosovu.

On je kazao da se oni koji potenciraju priče o pripajanju pozivaju na nelegalni referendum iz 1992. godine i da su isti ti izgubili izbore u sve tri opštine.

- Narod im je pokazao šta misi o tome. A ta nesigurnost koja se potencira u medijima donosi štetu jer sprečava dolazak investitora koji traže političku i bezbednosnu stabilnost - istakao je Stanković.

On je kazao i da pitanje te tri opštine neće biti predmet pregovora u Briselu.

- Neki govore da će to tražiti, ali mi znamo da to nije, niti će biti predmet razgovora - naveo je Stanković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STANKOVIĆ: Nema bezbednosnih pretnji na JUGU SRBIJE

Izvor: OkRadio.rs, 12.Sep.2018

Vranje - Jugu centralne Srbije ne preti nikakav oružani sukob, izjavio je predsednik koordinacionog tela Zoran Stanković i kategorički tvrdi da rata na tom prostoru neće biti uprkos stalnim najavama. Kako prenosi Telegraf.rs, ovako predsednik koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.