Bolje u zdravstvu tek za 5 godina

Izvor: B92, 20.Mar.2011, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bolje u zdravstvu tek za 5 godina"

Beograd -- Poboljšanje u zdravstvenom sistemu građani će osetiti tek za 5 godina, kaže ministar zdravlja Zoran Stanković za Novosti.

Navodeći da "za godinu dana može mnogo i da se učini i da se uništi", Stanković je istakao da sigurno ništa nerealno neće obećavati.

"Potreban je veliki vremenski period da zdravstvo dovedemo na pristojan nivo. U optimističkoj prognozi, bio bi uspeh ako bi u narednih pet godina poboljšanje u zdravstu osetili svi naši građani", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Stanković.

On je rekao da Srbija ima institucije koje pružaju zdravstvene usluge na zavidnom nivou, ali i one koje su nedostojne čoveka.

On je rekao da je svestan koliko su građani nezadovoljni stanjem u domaćim bolnicama i domovima zdravlja i da "mnogi negoduju sa pravom".

"Ali, građani naše zemlje moraju da znaju da je kod nas iznos za zdravstveni dinar nešto manje od 300 evra godišnje po stanovniku. U Hrvatskoj je to 760 evra, Sloveniji 1.500 evra, a u SAD 7.700 dolara. Taj odnos dovoljno pokazuje da mi ne možemo da pružimo zdravstvenu uslugu kao bogatije zemlje", istakao je Stanković.

On je dodao da treba znati da ima milion i dvesta hiljada građana bez prihoda za čije zdravstveno osiguranje država izdvaja manje od pet evra po osobi.

#related { border-top:2px solid #D5D5D5; padding:0; margin:0 0 10px 0; float:left; } #related h4 { font-size:10px; color:#7F7F7F; text-transform:uppercase; margin:0; padding:0; } #related ul { float:left; } #related ul li { float:left; width:288px; margin:0 10px 0; padding:0 0 0 12px; background:url('http://b92s.net/v4/img/li-bg.gif') no-repeat scroll 3px 10px; }

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković: Potrebno vreme da unapredimo zdravstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2011

BEOGRAD -..Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da će, ako se bude radilo domaćinski, građani moći da osete poboljšanje u zdravstvenom sistemu Srbije za pet godina. "Potreban je veliki vremenski period da zdravstvo dovedemo na pristojan nivo. U optimističkoj prognozi, bio bi uspeh ako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stanković: Prvo je potrebno "gasiti požare"

Izvor: Blic, 21.Mar.2011, 00:45

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je večeras da se u zdravstvu prvo moraju "gasiti požari" da bi se građanima pružila što bolja zdravstvena nega i usluga, kao i da će se truditi da se zakoni poštuju i da će ubuduće sigurno biti manje korupcije u toj oblasti..."Prvo treba da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.