Izlazak Albanaca na izbore potvrda da su deo Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2020, 03:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlazak Albanaca na izbore potvrda da su deo Srbije

Odluka Albanaca sa juga centralne Srbije da nastupe na predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji na zajedničkoj listi potvrđuje da su oni građani Republike Srbije, istakao je predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković.

On je za "Politiku" izrazio uverenje da je ta odluka potvrda stava da Albanci svoje zahteve i probleme treba da rešavaju kroz institucije Srbije, što su im, kako je podsetio, poručili i lideri Albanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Edi Rama, Iljir Meta i Bujar Nišani.

"Njihovi programski principi govore o tome da će oni zastupati rešavanje širokog spektra pitanja, što ukazuje na to da su svesni činjenice da se problemi rešavaju razgovorom, a ne bojkotom", rekao je Stanković.

On je podsetio da Albanci imaju svako pravo da se organizuju i udružuju.

Sporazum o zajedničkom izlasku albanskih stranaka sa juga Srbije doneta je 16. januara u prisustvu zvaničnika vlade u Tirani.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.