Žrtavama Harvija Vajnstina 17 miliona dolara odštete

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 13:45

Žrtavama Harvija Vajnstina 17 miliona dolara odštete

Osobama koje su doživele seksualno nasilje od producenta Harvija Vajnstina biće isplaćeno ukupno 17 miliona dolara odštete.

Podsetimo, Vajnstin je 2020. osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog napastvovanja tri žene, a prve optužbe protiv njega pojavile su se tokom 2017. godine.

Nakon prodaje imovine kompanije "Weinstein Co" (osnovali su je Harvi i njegov brat Bob), žrtvama koje su na to pristale, a ima ih više od 50, biće isplaćena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odšteta. Ova kompanija je otišla u bankrot 2018. godine.

Svaka od njih, takođe, može da odustane od ove nagode u bilo kom trenutku, ukoliko želi da dalju pravdu traži na sudu.

Vrednost kompanije "Vajstin" procenjena je na 35 miliona dolara, a u okviru toga je i suma od 9,5 miliona dolara kako bi se zaposlenima isplatila šteta. Inače, svi zaposleni, kao i Vajnstinov brat Bob, oslobođeni su odgovornosti za njegove postupke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za žrtve Harvija Vajnstina 17 miliona dolara odštete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021

Američki stečajni sud je doneo presudu prema kojoj će osobama koje su doživele seksualno nasilje od strane holivudskog producenta Harvija Vajnstina, a koje su pristale na ovu nagodbu, biti isplaćeno ukupno 17 miliona dolara odštete...Nakon prodaje imovine njegove kompanije "Weinstein Co" koja je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.