Žene će dominirati u 2020. godini: Gardijan izdvojio listu izvođača koje morate da čujete

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene će dominirati u 2020. godini: Gardijan izdvojio listu izvođača koje morate da čujete

Britanski list "Gardijan" objavio je spisak pop albuma "koje morate čuti ove jeseni", uz napomenu da je i 2019. bila plodna godina što se tiče pop muzike, a da prolazi u znaku pevačica koje su na Zapadu lansirale nove albume.

Na Jutjubu se mogu čuti reklame nove muzike od Lizo (Ližo) do Bili Ajliš (Billie Eilish), a nove albume su pripremile i Arijato i Arijana Grande (Arianna Grande). Među pevačicama sa novim pesmama u 2019. godini list izdvaja Dženi Luis (Jenny Lewis), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Solanž (Solange) i Bjonse (Beyonce), koja je lansirala novu pesmu (Homecoming).

Eto kako su dominirale žene na muzičkoj sceni, iako je bilo albuma koje su lansirali pevači kao što je Tajler (Tyler), koji je komponovao nekoliko pesama koje su postale hit (Creator, Cage the Elephant i The National), ali žene će, po svemu sudeći dominirati i u 2020. godini, smatra list. Tejlor Svift (Taylor Swift’) koja je već lansirala svoj prvi hit za narednu godinu "Ljubavnik" (Lover).

Među pevačicama koje su najavile nove albume su Selena Gomez, HAIM, Majli Sajrus (Miley Cyrus) i Rijana (Rihanna), ali neće da pričaju o pesmama koje su snimile, niti su spremne da kažu kada će se pojaviti novi albumi.

U medijima je lansirana vest da su Rijanine nove pesme ili čisti rege ili su inspirisane muzikom za ples. Popularna pop pevačica Houp Sandoval (Hope Sandoval) lansiraće svoj novi albim već 30 avgusta i na njemu je 14 pesama uključujući "Plaža u Veneciji", "J.. i ga, ja te volim" i "Sreća je jedan leptir".

Na Jutjubu već može da se posluša ova pesma. Sedmi album ove norveške svestrane umetnice stiže zajedno sa njenom knjigom "Paradajz rot" (Paradise Rot) o fantastičnom buđenju senzualnost kod jedne studentkinje.

Bez obzira na to da li znate Gordon iz vremena kada je radila za "Sonik jut" (Sonic Youth) ili u skorije vreme sa Bilom Najsom ( Bill Nice) kao duo Bodi/Hed (Body/Head) ili preko solo izložbe u Dablinu i Pitsburgu, ona pokazuje da sledi svoju muzu gde god da je vodi od muzike do romana.

Gordon je na albumu za koji je pisala reči, muziku i pevala snimila muziku koja je "veoma eklektična". Na albumu koji će biti u prodaji od 11. oktobra ima devet pesama i svaka je totalno različita od ostalih, ali sve su u nekom specifičnom stilu koji nazivaju "gordijanski".

Endžel Olsen takođe traga za nekim svojim stilom koji bi bio blizak klasičnoj američkoj folk muzici koju ona naziva "grandž -folki". Album će se pojaviti 4. oktobra i na njemu je radila armija producenata, a pratio ju je orkestar od 14 članova. Šarlota Ema Ejčison bolje poznata kao Čarli XCX izvodi pop pesme koje piše u saradnji sa Serenom Gomez, Blondi, Šoun Mendes i Kamiljom Kabeljo. Uporedo snima i dokumentarni film o rodnoj ravnopravnosti u industriji zvuka. Ona će svoj novi ambum izdati 13. septembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ove jeseni žene dominiraju

Izvor: B92, 26.Avg.2019

Britanski list Gardijan objavio je spisak pop albuma "koje morate čuti ove jeseni", uz napomenu da je i 2019. bila plodna godina što se tiče pop muzike, a da prolazi u znaku pevačica koje su na Zapadu lansirale nove albume...Na Jutjubu se mogu čuti reklame nove muzike od Lizo do Bili Eliš, a nove...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.