Zbog ove modne kombinacije Melanija Tramp ponovo na meti kritika

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ove modne kombinacije Melanija Tramp ponovo na meti kritika

Prva dama Amerike Melanija Tramp trenutno obilazi afrički kontinent, kao deo svoje prve međunardone turneje od kada je njen muž postao predsednik.

Njena prva stanica je bio poznati Nairobi Nacionalni park u Keniji, a Melanija Tramp je izabrala poprilično upečatljivu odevnu kombinaciju o kojoj danas pišu svi svetski mediji.

Lepa Slovenka se odlučila za pantalone, čizme do kolena I belu košulju, dok je kao glavni detalj na glavi nosila neobičnu kapu. Upravo zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog detalja, prva dama je dobila mnoštvo kritika.

Naime, kako je mnogo ljudi zaključilo, ova vrsta kape podseća na šlem i simboliške kolonijalnu vladavinu i silu.

"Kapu koju nosiš su takođe nosili kolonijalisti tokom mračnog razdobilja što se ne sviđa Afrikancima. Ko te je savetovao da to staviš na glavu?", upitao ju je jedan ljuti korisnik interneta, dok je drugi dodao da je to "odraz njenog zastarelog razumevanja Afrike".

Inače ovu vrstu kape su često nosili evropski putnici i istraživači koji su posećivali područja poput Afrike, jugoistočne Azije i tropskih krajeva 19. veka.

Vojno osoblje iz zemalja poput Britanije, Francuske, Španije i Italije nosilo bi kacigu i komandovao kolonijalnim vojskama, piše britanski Independent.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi se pitaju šta joj bi: Melanija Tramp na meti osuda zbog ove modne kombinacije (FOTO)

Izvor: BKTV News, 06.Okt.2018

Prva dama Amerike Melanija Tramp obilazi afrički kontinent, kao deo svoje prve međunardone turneje od kada je njen muž postao predsednik...Njena prva stanica je bio poznati Nairobi Nacionalni park u Keniji, a Melanija Tramp je izabrala poprilično upečatljivu odevnu kombinaciju o kojoj danas pišu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.