Postoje borbene žene i one koje glumataju: Hrvatski predsednik sa novom bizarnom izjavom

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 17:51

"Postoje borbene žene i one koje glumataju": Hrvatski predsednik sa novom bizarnom izjavom

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji danas boravi u Sisku i Petrinji, smatra da postoje dve grupe žena - one borbene i one koje, kako je rekao, glumataju.

"Postoje žene i žene. Sve to skupa čudi mene", rekao je u stihu Milanović upitan šta misli o Danu žena. Postoje, pojasnio je, žene koje su jake i borbene, koje će nasilnike i sve koji im se nađu na putu "udariti u jedno mesto".

"I postoje žene koje glumataju", rekao je hrvatski predsednik, a na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na koga tačno misli, novinare je ostavio bez odgovora, preneli su hrvatski mediji.

U svetu se danas slavi Međunarodni dan žena, koji je prvi put u svetu obeležen u Njujorku 1908. godine, a u Srbiji šest godina kasnije.

Tog 8. marta 1908. godine je 15.000 žena izašlo na ulice Njujorka tražeći kraće radno vreme, veće plate i pravo glasa, a godinu dana kasnije Socijalistička partija SAD je proglasila prvi Nacionalni dan žena.

Na današnje izjave mu je statusom na Facebook-u kratko odgovorila saborska zastupnica Marijana Puljak.

"Postoje predsjednici država, a postoji i Milanović", napisala je Puljak na Facebook-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.