Vibrator iz viktorijanskog doba izazvao uzbuđenje na aukciji

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vibrator iz viktorijanskog doba izazvao uzbuđenje na aukciji

Prema navodima nekoliko istoričara iz viktorijanskog doba, lekari su žene tada dovodili do “histeričnog paroksizma” (orgazma) putem masaže pelvisa (očigledno masturbacije).

Zato nije ni čudo što su izmišljeni vibrirajući uređaji, koji su lekarima pomagali da odmore umorne prste.

Jedan od takvih predmeta, čija se vrednost procenjuje na 500-800 evra, izložila je prošlog vikenda aukcijska kuća Metjus u okrugu Mid u Irskoj.

Vibrator je izrađen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od slonovače koju je njegov prvobitni vlasnik doneo sa putovanja u Indiju, a smatra se da je nastao oko 1840. godine.

Poklon je bio lične prirode, namenjen njegovoj supruzi, što se vidi po urezanom srcu na bazi vibratora i izdubljenom prostoru sa poklopcem u kojem je vlasnica čuvala pramenove kose svog supruga.

“Već 25 godina posećujem izložbe i nikad nisam videla ništa slično”, rekla je jedna od prisutnih gospođa.

“U vreme kada je 99 odsto stanovništva jedva preživljavalo, možda 400 ili 500 porodica imalo je predmete nalik ovom. Ovo nije samo erotska igračka - ovo je umetničko delo i fascinantan deo društvene istorije”, objasnila je druga dama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vibrator iz viktorijanskog doba najtraženiji na aukciji u Engleskoj

Izvor: Radio 021, 22.Apr.2017

Prema navodima nekoliko istoričara iz viktorijanskog doba, lekari su žene u tom vremenu dovodili do "histeričnog paroksizma", odnosno orgazma, zahvljajući masturbaciji...Zbog toga ne čudi što su izmišljeni vibrirajući uređaji, koji su lekarima pomagali da odmore umorne prste. Jedan od takvih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.