Umro glumac Rip Torn: Zbog đavolskog sjaja u očima bio je pogodan za uloge loših momaka

Izvor: B92, 10.Jul.2019, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro glumac Rip Torn: "Zbog đavolskog sjaja u očima bio je pogodan za uloge loših momaka"

Američki glumac Rip Torn umro je u 89. godini života, prenose svetski mediji.

Njegova burna priroda učinila ga je izuzetnim glumcem na velikom platnu, a porodica je saopštila da je Rip umro juče u svojoj kući. Sa njim je bila i njegova supruga.

Uzrok smrti još nije saopšten, a niko iz porodice, pa ni njegov portparol nisu bili dostupni za dalje komentare.

Torn je glumio u više od 190 filmova i serija, a zbog "iskrivljenog" osmeha, grubog glasa i đavolskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sjaja u očima, bio je pogodan za uloge loših momaka i nepredvidivih likova, prenosi Rojters.

Pamtićemo ga po ulogama u filmovima "Ljudi u crnom", "Marija Antoaneta", "Pazi, lopta!", ali i u po ulogama u serijama "Vil i Grejs", "Zakon i red" i mnogim drugim.

Torn je voleo da popije, a zbog čega je 2010. godine bio uhapšen.

On je naime tada u alkoholisanom stanju provalio u zatvorenu banku, jer ju je navodno pomešao sa svojom kućom u Solzberiju u Konektikatu.

"Lako se naljutim i lako me neke stravri razdraže", rekao je jednom prilikom Torn.

On je objasnio i da je počeo da se bavi glumom kako bi imao koristi od takvih emocija.

Torn je rođen u Teksasu 6. februara 1931. godine i sve dok nije otišao na Univerzitet Teksas, mislio je da će biti farmer. A onda je na Univerzitetu otkrio dramu, i ostalo je istorija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.