Ukusan je Pantelija: Crne udovice, sanduci i grobari na 10. Grobarijadi u Požarevcu VIDEO

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukusan je Pantelija": Crne udovice, sanduci i grobari na 10. Grobarijadi u Požarevcu VIDEO

Tradicionalna požarevačaka Grobarijada održana je proteklog vikenda, po deseti put. I ove godine, manifestacija je okupila oko 250 predstavnika pogrebnih preduzeća iz celog regiona.

Kada vidite crne udovice, sanduke i grobare, sigurno biste pomislili da ste došli na sahranu.

Oni, međutim, koji u ovo vreme u Požarevac dolaze godinama unazad kažu da je to "nešto nezamislivo, nešto što samo Drnda može da organizuje".

A Drnda je Radiša Mihajlović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan od najpoznatijih pogrebnika na Balkanu i osnivač požarevačke Grobarijade, koji je ovogodišnjom manifestacijom obeležio svoj odlazak u penziju.

"Ja sam zavoleo taj posao, iako nisam nikada očekivao da ću to da radim. Ja sam mašinbravar, po zanatu, kao i Tito, možda sam zato i uspeo", kaže Mihajlović, koji se nada da će ga sin, koji je posao nedavno nasledio, nadmašiti.

Gosti Grobarijade bili su u prilici da uživaju u jelovniku sastavljenom po ugledu na kultni film "Maratonci trče počasni krug", pa se tako, između ostalog, na trpezi našlo Pantelijino pečenje.

Opširniju priču o požarevačkoj Grobarijadi pogledajte u prilogu Prve televizije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.