Ukleti australijski suveniri: Jezive priče turista o kamenju koje donosi lošu sreću

Izvor: BKTV News, 25.Sep.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukleti australijski suveniri: Jezive priče turista o kamenju koje donosi lošu sreću

Posetioci Centralne Australije često skupljaju kamenčiće, pesak i grančice kod brda Uluru, ali domoradačko stanovništvo Anangu, tradicionalni vlasnici Ulurua, upozoravaju da to ne čine zbog "loše sreće".

Tako svi koji pokupe nešto sa njihove "svete zemlje", obično poštom vraćaju suvenire u Australiju.

Naime, nova knjiga "Ukleti: Misteriozna Australija" (Haunted: Mysterious Australia), govori o neobičnim i strašnim pričama o nekoliko turista na koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << navodno pala kletva, nakon što su uzeli kamenje sa Ulurua.

"Na stotine posetilaca iz celog sveta vraćaju svoje ilegalne suvenire u vidu kamenja i peska, uglavnom nakon što uvide da ih prati loša sreća", piše australijski pisac Tim Jovi.

Is this Australia's most #evil #puppet ? Find out in my new #book: #Haunted & #Mysterious #Australia More: https://t.co/Fl35PVwPtX pic.twitter.com/pWhcYX19TC

Jedan putnik iz Hong Konga poslao je u Australiju kamen od 300 grama zajedno s porukom:

"Kad sam dobio ovaj kamen, bio sam toliko zabrinut, da sam odlučio da ga vratim što je pre moguće. Za samo nedelju dana, moj brat je raskinuo s devojkom, otac je završio u bolnici i zakazana mu je operacija srca. U svakom slučaju, želim da vratim kamen tamo gde pripada i da odagnam lošu sreću."

Prema Anangu zakonu koji upravlja životom i zemljom, svako nepoštovanje prema Uluruu ima svoje posledice. Ipak, zakon ne poznaje nikakvu specifičnu kletvu vezanu za uklanjanje kamenja.

Ipak, čuvari parka mole turiste da ne uzimaju nikakvo kamenje, jer im kasnije prave dodatni posao time što zahtevaju da zaposleni raznose kamenje.

Zato je uvedena kazna za sve one koje čuvari zateknu da skupljaju kamenje i to od gotovo 8.500 dolara.

REŠENA NAJVEĆA SVETSKA MISTERIJA: Otkriveno kako su građene piramide

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.