Ujedinjene snage Balkana: Mural koji je oduševio svet

Izvor: B92, 16.Dec.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjene snage Balkana: Mural koji je oduševio svet

Poznati portal za svetsku uličnu umetnost "Street art news" stavio je na svoju listu mural u Banjaluci, koji su radili srpski i hrvatski umetnici, i to na četvrto mesto najboljih radova nastalih u novembru ove godine.

Novembar je, obrazloženo je, doneo mnoštvo stilova i nekoliko fantastičnih umetnika, medju kojima su Artez i Lonac - autori murala u Banjaluci.

Tako se grad u Republici Srpskoj našao na listi najoriginalnijih murala iz celog sveta, u konkurenciji umetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz SAD, Velike Britanije, Malezije, Argentine, Francuske, Ukrajine i Italije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove grada Zoran Novaković smatra da takvih umetničkih murala treba još da bude u Banjaluci.

"Podržaćemo takve projekte... Videćemo i kako će građani reagovati na mural i u okviru toga ćemo dalje i delovati", poručio je Novaković.

Nagrađeni mural pripada seriji "Find your way to fly" i ujedno je prvi u Banjaluci.

Oslikali su ga umetnici Artez iz Beograda i Lonac iz Zagreba na fasadi zgrade površine 180 kvadratnih metara u banjalučkom naselju Borik i izraz je zajedničke umetničke kompozicije, sa motivima koje inače obrađuju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.