Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udajom žena dobije 7 sati dodatnog "rintanja" po kući: Sa burmom stiže kuvanje, čišćenje

Nova istraživanja univerziteta Mičigen pokazuju da muž svojoj ženi dodaje 7 sati dodatnog kućnog posla nedjeljno!

Za sve udate žene koje crkavaju od posla kod kuće, evo odgovora zašta je to tako: Muž!

Za to vrijeme žena svome mužu nedeljno uštedi jedan sat rada po kući.  "To je dobro poznata raspodjela poslova: Muškarci više rade na poslu, dok žene više rade kod kuće," navodi Frenk Staford, vođa ove studije.

"Situacija postaje gora za žene >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kada dobiju djecu, " saopštava on.

Ovo istraživanje je rađeno na osnovu 2005 dnevnika koji su vođeni zbog otkrivanja dinamike prihoda. U tim dnevnicima ispitanici su odgovarali na pitanja koliko vremena čiste, kuvaju, rade osnovne poslove po kući....

Istraživanje je pokazalo da su slobodne žene najmanje vremena gubile na kućne poslove (oko 12 sati nedeljno), dok su udate žene trošile duplo toliko vremena nedjeljno za čišćenje, spremanje, kuvanje...  Žene sa više od troje djece, nedjeljno troše i to 28 sati kuvajući za porodicu, peglajući i perući veš.  Za to vrijeme muškarci najviše 6 sati nedeljno potroše na kućne poslove koji podrazumevaju osnovne popravke i tome slično.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.