U ovoj kući je Bjelica provela poslednje dane života

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 08:44

U ovoj kući je Bjelica provela poslednje dane života

Spisateljica Isidora Bjelica preminula je juče u 52. godini života.

Isidora Bjelica je poslednja dva meseca života provela kod roditelja Nevenke i Dimitrija u bloku 45, u Ulici Jurija Gagarina. U taj stan su se doselili nakon izgnanstva iz tada ratom zahvaćenog Sarajeva.

"Svakodnevno je sedela na klupi ispred solitera, a komšije su joj se javljale, ali je nisu zapitkivale o zdravstvenom stanju", javio je prijatelj porodice.

Pre nekoliko dana je otputovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Makedoniju, na kliniku u kojoj se najviše lečila poslednjih godina.

"Juče je doputovala iz Makedonije i odmah su je dovezli u bolnicu Sveti Sava, gde je umrla danas", kaže izvor za Kurir.rs.

Majka Isidore Bjelice, koja slovi za izuzetnu, vrlo dragu osobu profesorka je engleskog u penziji. Predavala je na Veterinarskom fakultetu u Beogradu. Nevenka je prevela važnu literaturu sa engleskog, a iza njene pokojne ćerke ostalo je više od 77 knjiga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OVO JE BILA POSLEDNJA ŽELJA Isidore Bjelice i reči kidaju dušu: "Kad odem organizuj žurku, nisam ti ja za tugu i prenemaganje"

Izvor: Blic, 06.Avg.2020

Književnica Isidora Bjelica preminula je juče u 52. godini. Ona je poslednja dva meseca života provela kod roditelja Nevenke i Dimitrija, a njena poslednja želja je bila da se organizuje žurka u belom kada umre, što je i pevačica Zorana Pavić otkrila.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.