Talenat me pokrenuo da učim više: Zahvaljujući matematici dobila stipendiju za Kembridž VIDEO

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 15:45

"Talenat me pokrenuo da učim više": Zahvaljujući matematici dobila stipendiju za Kembridž VIDEO

Kada se saberu znanje i talenat, potom se oni pomnože sa radom i upornošću, a zatim se sve to podeli sa željama i ambicijama, rezultat je stipendija Univerziteta Kembridž. Tamo će od jeseni studirati najuspešnija srpska matematičarka, Jelena Ivančić, osvajač više od 20 medalja na međunarodnim takmičenjima

Jelena je mogla da bira izneđu tri svetski priznata univerziteta, a odlučila se za Kembridž jer joj više odgovara način na koji se uči u engleskoj nego u Americi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Za prijemni ispit za fakultet se, kako kaže ta "150 minuta" spremala praktično svih šest godina od kad je u matematičkoj gimnaziji.

Matematiku je zavolela od malena.

"Kad sam krenula u osnovnu školu to mi je bio omiljeni predmet i to sam malo više učila. Kad sam upisala matematičku gimnaziju tad sam znala da ću se time baš baviti. Moj talenat je ono što me je pokrenulo da naučim više, ali bez rada ne bi bilo moguće uspeti", kaže Jelena.

Od svih nagrada najdraža joj je ona koju je osvojila prošle godine na međunarodnoj olimpijadi u Engleskoj.

"Tu sam osvojila zlato i bila sam sedma na svetu, a bilo je 650 takmičara. To je za Srbiju baš neviđen uspeh".

Nedostajaće joj drugari, ali biće okružena svime što je zanima, tako da ipak jedva čeka da ode u Kembridž.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.