Takmičenje u ležanju počelo, Crnogorci menjaju pravila   nagrada 350 evra

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 10:19

Takmičenje u ležanju počelo, Crnogorci menjaju pravila " nagrada 350 evra

Tradicionalno takmičenje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, počelo je u subotu u etnoselu Montenegro nedaleko od Nikšića.

Neobično takmičenje organizuje se jedanaestu godinu zaredom, a rekord od 117 sati ležanja ove godine pokušaće da obori devet konkurenata iz Podgorice, Danilovgrada i Beograda.

Dozvoljeno im je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon, odnosno sve osim ustajanja. Od prošle godine promenjena su pravila pa takmičari, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji leže pod krošnjom javora, imaju mogućnost svakih osam sati da odu u toalet.

Ovogodišnje izdanje posebno je i po tome što su pojedini igrači odlučili da prilegnu s članovima porodice, pa je Žarko Pejanović iz Podgorice došao sa suprugom i sestrom.

"U Podgorici je vruće, nisam baš najbolje spavao danima, pa dođoh da se naspavam. Ovde je odlično", rekao je Žarko.

Pobednik će dobiti 350 evra, rafting, vikend u etnoselu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crnogorci obaraju rekord u ležanju i lenčarenju

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2022

Takmičenje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, organizovano je 11. put u etno-selu "Montenegro" u Breznima u Pivi, a od devet takmičara iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda, dvojica se i danas bore za novčanu nagradu od 350 evra, prenose podgoričke Vijesti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.