Studentski karantin u Beogradu: Evo gde će biti smešteni oni sa simptomima kovida 19 VIDEO

Izvor: B92, 24.Avg.2020, 14:44

Studentski karantin u Beogradu: Evo gde će biti smešteni oni sa simptomima kovida 19 VIDEO

Kako su ispitni rokovi u toku, studenti su se vratili u studentske domove. Predviđene su mere zaštite za buduće akademske građane ove godine, a u slučaju zaraze od kovida 19, predviđen je studentski karantin u studentskom domu Kralj Aleksandar I.

Goran Minić, direktor Studentskog centra Beograd, naveo je da će hostel u okviru ovog studentskog doma biti namenjen onim studentima koji čekaju rezultate testiranja na kovid 19.

Što se procedure tiče, studenti su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavešteni u svim domovima da mogu da se jave resporatornoj ambulanti Studentske poliklinike ukoliko primete simptome. Dežurni lekari određuju potom da li će se obaviti testiranje a onda će studenti do dobijanja rezultata biti smešteni u ovom karantinu.

Ovaj hostelski deo ima 25 soba za studente, dok će u jednoj sobi biti dežurni lekari.

Minić navodi da svaka soba ima zasebno kupatilo, i da će po jedna osoba biti smeštena u jednoj sobi. Izolovanim studentima će se do vrata dopremati hrana, da bi se izbegao bilo kakav kontakt, a takođe će se obezbediti kontrola toga da li studenti ostaju u svojim sobama za to vreme.

Minić dodaje da nije planirano da se dugo zadržavaju, već nakon dobijanja rezultata, i u zavisnosti od njih, napuštaju studentski karantin.

Ukoliko su pozitivni a nemaju simptome, onda se prebacuju u privremenu bolnicu u Štark areni, u poseban deo koji je odvojen za studente.

Teže oboleli studenti će se lečiti u kovid-bolnicama u nadležnim zdravstvenim institucijama.

Pogledajte prilog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.