Stivi Vonder posetio teško bolesnu kraljicu soula

Izvor: B92, 15.Avg.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stivi Vonder posetio teško bolesnu kraljicu soula

Američki muzičar Stivi Vonder posetio je teško bolesnu kraljicu soula Aretu Frenklin u njenoj kući u Detroitu.

Bolesnu pevačicu su posetili i bivši muž, glumac Glin Tarner, i sveštenik i aktivista Džesi Džekson.

Okruženje Frenklinove je juče navelo da je njeno stanje veoma loše.

Areta Frenklin, koja od 2010. godine ima rak, ranije ove godine je otkazala sve planirane nastupe pošto su joj lekari naložili da se odmara.

Poslednji put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nastupila u novembru 2017, na koncertu u organizaciji fondacije za borbu protiv side britanskog muzičara Eltona Džona.

Reči podrške su uputili brojni obožavaoci, prijatelji i muzičari na koje je uticala, među kojima su Rod Stjuart, Maraja Keri, Misi Eliot i mnogi drugi.

Areta Frenklin jedna je od najuglednijih pevačica u američkoj istoriji. U karijeri je dobila 18 Gremija uključujući onaj za životno delo, kao i Nacionalni orden za umetnost, Predsednički orden slobode i članstvo u Kući slavnih rokenrola.

Njeni najveći hitovi su "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools", "Freeway of Love" i "Respect".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.