Šokantni snimak klanja svinja u fabrici mesa uzdrmao Ameriku

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantni snimak klanja svinja u fabrici mesa uzdrmao Ameriku

Borci za prava životinja skrivenom kamerom tajno su snimili nečovečno postupanje radnika prema svinjama u jednoj američkoj klanici. Zastrašujući snimak nije za osetljive ljude.

Na YouTube je objavljena cenzurisana verzija, ali ništa manje šokantna. Vide se svinje umazane fekalijama i koje radnici tuku, vuku po podu i kolju na način koji nije u skladu sa postojećim pravilnicima o postupanju prema životinjama koje se uzgajaju za ishranu ljudi.

“Da je USDA (Američko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstvo poljoprivrede) tu, zatvorili bi nas”, čuje se jedan od radnika.

Video je snimila organizacija Compassion Over Killing u fabrici Quality Pork Processors u Ostinu. Ta fabrika proizvodi više od polovine sirovina za Hormel, poznatog proizvođača suhomesnatih proizvoda.

PAŽNJA: PRILOŽENI VIDEO PRIKAZUJE EKSPLICITNE SCENE UBIJANJA ŽIVOTINJA!

Grupa je poslala neobrađeni video materijal u trajanju od više sati Ministarstvu poljoprivrede i lokalnim vlastima.

Nejt Jansen, potpredsednik ljudskih resursa QPP saopštio je da je kompanija kaznila radnike koji se vide na snimku i to mnogo pre nego što je organizacija objavila svoje. Njih je navodno već snimila bezbednosna kamera u fabrici.

On takođe tvrdi da snimak objavljen na YouTube ne prikazuje pravu sliku o procesu proizvodnje.

“Ako pogledate pun snimak, videćete da se prema životinjama postupalo prema prihvatljivim propisima. Imam puno poverenje u hranu koju proizvodimo”, rekao je on.

Ipak, iz organizacije za zaštitu životinja kažu da video govori sam za sebe.

“Snimili smo nepotrebno prebijanje, šokantno vučenje životinja po podu”, rekla je Erika Mejer, direktorka organizacije i objasnila da je snimak napravio njihov član koji se zaposlio u QPP kako bi istražio postupanje prema životinjama. Radio je mesecima, ali je samo tri nedelje proveo u pogonu sa živim životinjama.

Prema federalnom Zakonu o humanom klanju, životinje moraju biti potpuno uspavane pre klanja. Ipak, iz Compassion Over Killing kažu da se u QPP u toku jednog sata ubije 1.300 svinja, više nego u bilo kojoj drugoj fabrici, što znači da se pravila ne mogu poštovati.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Snimak brutalnog klanja svinja u fabrici mesa šokirao Ameriku

Izvor: Blic, 12.Nov.2015

Borci za prava životinja skrivenom kamerom tajno su snimili nečovečno postupanje radnika prema svinjama u jednoj američkoj klanici. Na Jutjubu je osvanula cenzurisana verzija, ali je i ona bila dovoljna da šokira gledaoce. RAdnici svinje umazane fekalijama tuku, vuku po podu i kolju ne vodeći računa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.