Snimao gole audicije, seksualno napastvovao: Noela Klarka optužuje 20 žena

Izvor: B92, 30.Apr.2021, 13:10

Snimao gole audicije, seksualno napastvovao: Noela Klarka optužuje 20 žena

Nove optužbe tresu filmsku industriju- 20 žena sa kojima je sarađivao Noel Klark rekle su da je ovaj glumac, reditelj i pisac "seksualni predator", i tvrde da ih na poslu maltretirao, dodirivao bez pristanka i da ih je krišom snimao gole i delio sadržaj svojim prijateljima.

Klark je negirao optužbe, rekavši da se "iskreno izvinjava" koleginicama koje su se osećale "nelagodno ili nepoštovano", ali je tvrdnje ocenio kao "lažne navode".

Tvrdnje o seksualnom uznemiravanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznete su protiv Klarka, najpoznatijeg po svojoj ulozi u "Doctor Who" sinoć u obimnom članku u "Gardijanu".

Klarkov agent i menadžer rekli su sinoć da ga više ne predstavljaju.

Navodi su se pojavili sinoć, neposredno pre nego što je njegova nova kriminalistička drama "Viewpoint" trebalo da bude emitovana.

"Gardijan" je razgovarao s 20 žena, koje su poznavale Klarka na profesionalnom nivou. Optužuju ga za seksualno uznemiravanje, neželjeno dodirivanje, seksualno neprimereno ponašanje i verbalno zlostavljanje na snimanju, neprihvatljivo ponašanje na poslovnom nivou, snimanje i deljenje seksualno eksplicitnih slika i video-zapisa bez pristanka između 2004. i 2019. godine.

Među ženama koje optužuju Klarka je Đina Pauvel, koja je navela da joj je Klark, nakon što ju je angažovao, poručio da je planirao "da je j*** i otpusti" ali se predomislio i ipak zadržao na projektu.

Navela je da se Klark hvalio snimanjem "golih audicija" kao i drugim eksplicitnim sadržajem koleginica na svom hard disku, koje je rado pokazivao svojim kolegama - tvrdnje koje je iznelo više žena u ovom slučaju.

Norveška producentkinja Sin Seltvejt navela je da ju je Klark udario po zadnjici na jednoj žurci, i kako joj je slao bez pitanja fotografije svog penisa.

Različite žrtve, koje su bile u poslovnom odnosu sa Klarkom, navele su niz situacija u kojima im je on protiv njihove volje pokazivao svoj polni organ, dovodio u seksualne situacije bez pristanka, neprimereno ih dodirivao, pokušao da ih poljubi protiv njihove volje, nakon čega su se osećale poniženo, nepoštovano i uplašeno.

Nakon izbijanja skandala oglasila se i Bafta, koja je Klarku dodelila priznanje za Neverovatan doprinos britanskoj kinematografiji 29. marta, te su naveli da su primili anonimne mejlove nakon dodele, ali da nisu mogli da reaguju jer nisu imali dokaze.

"Mi ovaj slučaj shvatamo ozbiljno. Pozivamo sve koji su nas kontaktirali da slučaj prijave nadležnim institucijama", naveli su u saopštenju i suspendovali priznanje Klarku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.