Šest dugih godina: Iz mora u Istri izvučeno telo Poljaka nestalog još 2013?

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest dugih godina: Iz mora u Istri izvučeno telo Poljaka nestalog još 2013?

Iz mora u Istri izvučeno je telo najverovatnije poljskog ronioca koji je nestao još 2013. godine, piše Glas Istre.

Ronioci specijalne policije juče su iz mora kod Svete Marine, u blizini Labina, izvukli telo nepoznatog muškarca koje je potom prevezeno na Odeljenje patologije pulske Opšte bolnice radi obdukcije i utvrđivanja identiteta.

Portparolka Policijske uprave istarske Nataša Vitasović izjavila je da je još pre nekoliko meseci jedan češki ronilac obavestio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je u moru, na dubini od 50 metara, uočio ostatke ljudskog tela i delove ronilačke opreme.

Policijski ronioci u nekoliko navrata su pregledali podmorje kod Svete Marine, ali do juče nisu imali uspeha. Iako identitet ronioca još nije formalno utvrđen, postoji mogućnost da je reč o poljskom roniocu, koji je u moru na ovom području nestao još 2013. godine.

Hrvatski portal 24 sata nezvanično saznaje da bi to moglo biti telo Adama Bendžamina Vrobelea, rođenog 1966. godine. U septembru 2013., naime, pokrenuta je sveobuhvatna potraga za poljskim roniocem koji je nestao tokom ronjenja u blizini auto-kampa Sveta Marina. On je na ronjenje, kako se navodi, tada krenuo sam opremljen bocom kiseonika zapremine sedam litara, u crno-plavom ronilačkom odelu i s pojasom za brzo izranjanje.

Budući da je na toj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, takođe poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini, ali to se nije dogodilo u predviđenom vremenu.

Njegov nestanak na recepciji auto-kampa prijavili su u popodnevnim satima kada je pokrenuta i potraga. Na mestu zarona podmorsko tlo strmo pada u dubinu do 50 metara, a prisutne su i jake morske struje koje su uz jaki severoistočni vetar dodatno otežavale uslove potrage.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.