Sahranjen Branko Cvejić

Izvor: B92, 01.Avg.2022, 15:26

Sahranjen Branko Cvejić

Glumac, dugogodišnji član i bivši direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branko Cvejić sahranjen je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Cvejićeva deca u svojim govorima prisetila su se lepih trenutaka provedenih sa svojim ocem i toga koliko je voleo mlade ljude i glumce i divio im se.

"Pamtim kada me je tešio kada mi je umro deda, to mi je bio prvi susret sa smrću, koji mi je on ulepšao. Umeo je da se zeza, da deli savete, voleo je život do poslednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana i pronalazio mu smisao. Ostao je žal. Bio je čvrst oslonac i stena u moru kada talasi postanu preveliki. Nedostajaćeš. Ostaju njegova dela i sećanja na njega, to neka nam bude pouka. Slava mu", rekao je Brankov sin Žarko.

Od legendarnog glumca su se oprostili članovi porodice i prijatelji, među kojima su bile i brojne kolege: Branimir Brstina, Predrag Miki Manojlović, Milan Marić, Svetlana Ceca Bojković, Dragan Mićanović, Svetislav Bule Goncić, Irfan Mensur, Tihomir Tika Arsić, Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Anita Mančić, Isidora Minić...

Podsetimo, Branko Cvejić je preminuo 26. jula u 75. godini, nekoliko dana nakon što je primljen u bolnicu kada mu je pozlilo na probi u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Odigrao je veliki broj pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga, a najpoznatiji je po ulozi Baneta Bumbara u TV seriji "Grlom u jagode" i Listera u "Porodičnom blagu".

Komemoracija je zakazana za septembar u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sahranjen Branko Cvejić

Izvor: Danas, 01.Avg.2022

Glumac, dugogodišnji član i bivši direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branko Cvejić sahranjen je danas u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.