Sahrana princa Filipa 17. aprila

Izvor: B92, 10.Apr.2021, 21:40

Sahrana princa Filipa 17. aprila

Sahrana princa Filipa održaće se sledeće subote, 17. aprila i biće emitovana na televiziji u čast vojvodinog "ogromnog doprinosa i trajnog nasleđa", javlja ''Skaj njuz''.

Građanima neće biti dozvoljeno da prisustvuju, jer je ceremonija smanjena zbog pandemije, ali nacionalni minut ćutanja održaće se u 15 sati pre početka sahrane u kapeli Svetog Ðorđa.

Ceremonija će se odvijati u okviru zamka Vindzor, a telo vojvode od Edinburga biće prevezeno na zapadne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stepenice u ''''Land Roveru'''', koji je dizajnirao sam princ Filip.

Princ Hari doputovaće na sahranu iz svog doma u SAD, dok je njegovoj trudnoj supruzi Megan savetovano da ne putuje.

Još se ne zna ostatak liste gostiju, a biće dozvoljeno prisustvo samo 30 ljudi.

Premijer Boris Džonson odobrio je preporuku za period nacionalne žalosti do sledeće subote, naveli su izvori ''''Skaj njuza'''' iz Bakingemske palate.

Kraljevska porodica biće u žalosti dve nedelje, do 22. aprila

Princ Filip, u skladu sa njegovim željama, neće imati državnu sahranu, koja je obično rezervisana za monarhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.