Rokfelerova kolekcija na aukciji, možda i 500 miliona dolara

Izvor: B92, 20.Feb.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rokfelerova kolekcija na aukciji, možda i 500 miliona dolara

Umetnicka kolekcija milijardera Dejvida Rokfelera mogla bi da dostigne više od 500 miliona dolara namenjenih u humanitarne svrhe na proleće, kada bude stavljena na aukciju.

Akcionarska kuća Kristis prodaje stotine umetničkih dela iz kolekcije Rokfelera i njegove supruge Pegi, među kojima su i slike Monea, Matisa i Pikasa, preneo je AP.

Kolekciju će biti moguće videti u Londonu od sutra do 8. marta, pre nego što bude stavljena na prodaju u Njujorku od 7. do 11. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maja, preneo je AP.

Dejvid Rokfeler bio je američki bankar i jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Prema podacima casopisa Forbs, vrednost njegove imovine merila se na oko 3,1 milijarde dolara.

Rođen je u Njujorku kao najmladji od šest sinova Džona Rokfelera juniora, sina Džona D. Rokfelera seniora, osnivača naftne kompanije Standard Oil. Umro je 20. marta 2017. godine u Njujorku, u 101. godini života.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dela Pikasa i Monea na aukciji Rokefelerove zbirke

Izvor: Beta, 20.Feb.2018

Dela iz umetničke zbirke milijardera Dejvida Rokefelera, medju kojima su radovi Kloda Monea, Anrija Matisa i Pabla Pikasa, biće ponudjena na aukciji na proleće.Očekuje se da će stotine radova iz zbirke Rokefelera i njegove supruge Pegi na Kristijevoj aukciji doneti više od 500 miliona dolara koji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.