Pronađen kovčeg sa blagom ekscentričnog trgovca: Životi su izgubljeni u potrazi za njim

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 13:30

Pronađen kovčeg sa blagom ekscentričnog trgovca: Životi su izgubljeni u potrazi za njim

Poznati trgovac umetninama Forest Fen, koji je rekao da je pre deset godina sakrio milion dolara negde u Stenovitim planinama, objavio je da je kovčeg sa blagom pronađen.

Fen je za Santa Fe News rekao da je "lovac na blago" pronašao kovčeg pre nekoliko dana, kao i to da želi da ostane anoniman.

Takođe, Fen nije otkrio ni gde je tačno blago bilo skriveno.

Fen je tragove o lokaciji kovčega sakrio u pesmi od 24 stiha, objavljenoj u njegovoj autobiografiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "The Thrill of Chase", prenosi Gardijan.

Stotine hiljada ljudi uzalud je lutalo ovo blago po američkom zapadu za ovim kovčegom, za koji se verovalo da je prepun nakita, zlatnika i drugih vrednih stvari. Neki od njih su, čak, rekli da je u pitanju prevara i da su pokrenuli tužbe protiv Fena.

Mnogi su napustili posao kako bi se posvetili potrazi, a bilo je i onih koji su u potrazi potrošili životnu ušteđevinu. Veruje se da su najmanje četiri osobe umrle u potrazi za blagom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kolekcionar antikviteta kaže da je blago vredno milion dolara sakriveno u šumama Roki planina pronađeno posle deset godina

Izvor: B92, 08.Jun.2020

Forest Fen je sakrio kovčeg sa blagom pre deset godina i najzad je pronađeno...Kovčeg pun zlata, dragulja i nakita vrednih više od milion dolara navodno je pronađen posle deset godina potrage...Kolekcionar antikviteta Forest Fen je pre više od decenije sakrio bronzani kovčeg negde u prostranstvima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.