Preminula legendarna Branka Veselinović

Izvor: B92, 08.Feb.2023, 11:13

Preminula legendarna Branka Veselinović

Legendarna Branka Veselinović preminula je u 105. godini. Bila je najstarija živa glumica na svetu.

Legendarna glumica živela je sama, a kako se saznaje, nju je u stanu pronašla gerontološka sestra koja je, inače, i brinula o glumici. Poslednji put ju je videla sinoć oko 21 sat.

Rodila se davne 1918. godine u Bečeju, a tokom svoje karijere glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, i više od 50 televizijskih serija i filmova.

Bila je dobitnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad.

Branka Veselinović je studirala Glumačku školu pri Narodnom pozorištu u Beogradu od 1936. godine. U Novom Sadu je igrala do 1940. godine kada je prešla u Beograd. Pokazivala je veliki talenat za humor i satiru.

Branka Veselinović će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Naknadno će biti objavljeno vreme komemoracije i sahrane ove velike glumice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UMRLA BRANKA VESELINOVIĆ Čuvena glumica nas napustila u 105. godini

Izvor: Blic, 08.Feb.2023

Čuvena glumica Branka Veselinović preminula u 105. godini. Bila je najstarija živa glumica na svetu.

Nastavak na Blic...

TUGA, POSLEDNJA ŽELJA JOJ SE NIJE OSTVARILA: Branka Veselinović je pre smrti ŽELELA samo JEDNU stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023

Živela je 105 godina...Legendarna Branka Veselinović preminula je u 105. godini. Bila je najstarija živa glumica na svetu...Branka Veselinović pričala je svojevremeno o svom poznanstvu i kumstvu sa Mirom Stupicom i Desankom Maksimović, a tada je otkrila i da joj je velika želja da upozna Novaka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.