Preko noći postao bogatiji za 15 mil. €, a onda su mu došli na vrata

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko noći postao bogatiji za 15 mil. €, a onda su mu došli na vrata

Pakistanski prodavac sladoleda Muhamed Abdul Kadir postao je milijarder preko noći, a da za to nije ni znao.

Prodavac sladoleda je, naime, saznao je da na svom bankovnom računu ima 2,3 milijarde pakinstanskih rupija, odnosno oko 15 miliona evra, tako što mu je vrata pokucala Federalna agencija za istrage Pakistana i privela ga.

Kadir se požalio da mu se život okrenuo naglavačke otkad je postao nesuđeni milijarder i da ga komšije ismevaju, kao i da se više ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oseća bezbedno.

"Ja sam čovek koji ima najmanje sreće na svetu. Samo što sam saznao za ogroman novac i više ga nije bilo", ispričao je on.

Sladoledžija je zapravo je bio žrtva u slučaju otvaranja lažnih bankovnih računa, pa je tako jedan otvoren i na njegovo ime i to uz korišćenje kopije njegove lične karte.

Kadir se tako našao u centru istrage o pranju novca koja je istraživala lažne bankovne račune, među kojima i njegov, navodi Gardijan.

Muhamed Abdul Kadir je na kraju oslobođen optužbi iako je račun otvoren korisćenjem validne kopije njegove lične karte - zato što ne ume da piše.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preko noći postao bogatiji za 15 mil. €, a onda su mu došli na vrata

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2018

Pakistanski prodavac sladoleda Muhamed Abdul Kadir postao je milijarder preko noći, a da za to nije ni znao...Prodavac sladoleda je, naime, saznao je da na svom bankovnom računu ima 2,3 milijarde pakinstanskih rupija, odnosno oko 15 miliona evra, tako što mu je vrata pokucala Federalna agencija za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.