Poznati muzičar menja pravac: Vera ga je preobratila, okreće se operi FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati muzičar menja pravac: Vera ga je preobratila, okreće se operi FOTO/VIDEO

Američki reper Kanje Vest objavio je da svoj muzički repertoar proširuje na operu, kao i da će njegova sledeća produkcija nositi naziv "Nabukodonosor", a biće izvedena u Los Anđelesu 24. novembra.

Reper je tokom vikenda najavio opersku produkciju u kojoj će nastupiti horska grupa "Sunday Service", koju Kanje predvodi i sa kojom je ove godine izveo brojne duhovne hrišćanske pesme.

Operu, koja će biti izvedena u kalifornijskoj dvorani "Hollywood Bowl", režira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << italijanska konceptualna umetnica Vanesa Bikroft, nekadašnja Vestova desna ruka koja je s njim radila na modnom brendu "Yeezy", a karte za produkciju su u prodaji od ponedeljka.

Inspiraciju za naziv opere reper je pronašao u vavilonskom vladaru Nabukodonosoru II s kojim se nedavno uporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni vladar poput njega patio od bipolarnog poremećaja.

"Nabukodonosoru je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, što ga nije omelo u tomu da ostane car", rekao je američki reper, koji se nedavno proglasio "najvećim savremenim umetnikom", prenosi Index.

Neki smatraju da je povratak pevača veri, o čemu svedoče nova opera, ali i poslednji album "Isus je kralj“, duboko povezan s njegovom ličnom borbom s bipolarnim poremećajem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.