Postoji više od 2.000 potencijalno opasnih asteroida oko Zemlje VIDEO

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postoji više od 2.000 potencijalno opasnih asteroida oko Zemlje VIDEO

Svemirska gromada od 34 metra juri pored naše planete. Kako prenose mediji, astronomi su je prvi put primetili prošle nedelje i nazvali je 2019 TA7.

Taj asteroid se najviše približio Zemlji u poslednjih 115 godina.

"Imamo više od 2000 potencijalno opasnih asteroida. To su oni asteroidi koji presecaju Zemljinu orbitu i koji se redovno prate", rekao je gostujući u "Jutru" na TV Prva Branko Simonović, iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković".

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da se ovi asteroidi prate, da je nihova dinamika poznata, i da oni neće udariti u Zemlju, jer se znaju njihove putanje.

"Oni mogu da se približe manje ili više, ali neće se sudariti sa Zemljom", podvukao je on i potvrdio da se asteroid 2019 TA7 do sada najviše približio Zemlji.

Da li na Zemlji postoji prava odbrana od asteroida pogledajte u videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.