Posle Trampovih napada, stigla je podrška od Mišel Obame:Ne dozvoli nikome da ugasi tvoj sjaj

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Trampovih napada, stigla je podrška od Mišel Obame:"Ne dozvoli nikome da ugasi tvoj sjaj"

Bivša Prva dama Amerike poslala je poruku Greti Tunberg i iskazala joj svoju podršku.

Aktivistkinja Greta Tunberg našla se na meti napada predsednika Amerike Donalda Trampa, koji joj je poručio da "iskulira" i ode u bioskop s prijateljem.

Devojčica je dobila brojne poruke podrške poznatih i važnih ljudi iz celog sveta, a sada je podrška stigla i od bivše prve dame Amerike.

"Greta, ne dozvoli nikome da ugasi tvoj sjaj. Kao devojčice koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam upoznala u Vijetnamu i u celom svetu, imaš mnogo toga da nam ponudiš. Ignoriši neverne ljude i znaj da te slave milioni ljudi“, napisala je na svom nalogu na Tviteru Mišel Obama.

Greta Tunberg besna: "Gde su lideri, gde su odrasli u sali"

Mnogi njeni pratioci su i sami iskazali podršku uz komentare da se tako ponaša lider i da treba da podržava ljude, a ne da ih baca u blato. Mišel je sada u Vijetnamu i radi s devopjčicama u okviru Fondacije Obama, piše Independent.

Greta je nedavno promenila svoju biografiju na Tviteru nakon prozivki koje joj je uputio predsednik SAD Donald Tramp.

"Tinejdžerka koja radi na kontroli besa. Trenutno kulira i gleda dobar stari film sa prijateljem“, napisala je Greta.

Greta se trenutno nalazi na 100. mestu Forbsove liste najuticajnijih žena u 2019. godini, dok je na prvom mestu nemačka kancelarka Angela Merkel.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.