Pogledajte šta se dešavalo na Zemlji od trena vašeg rođenja

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte šta se dešavalo na Zemlji od trena vašeg rođenja

Novi interaktivni alat koji se pojavio na internetu omogućava vam da vidite šta se sve dogodilo na našoj planeti od trenutka vašeg rođenja.

Alat "Vi i planeta Zemlja" otkriće koliko ste stvari dosad prespavali, koliko puta je otkucalo vaše srce, pa čak i koliko je snežnih pahuljica palo otkako ste došli na ovaj svet.

Sve što je potrebno za njegovo korišćenje jeste da unesete datum svog rođenja, a zatim vas očekuje pregled niza zanimljivih činjenica. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prikazane brojke zasnovane su na podacima Britanskog zdravstvenog sistema, Svetske banke, Ujedinjenih naroda i univerziteta Nortvestern, Kolorado i Njujork, piše Index.

"Koristeći podatke univerziteta, medicinskih i ekoloških institucija, stvorili smo seriju proračuna koji pomažu da svoje postojanje stavimo u određenu perspektivu. S obzirom na to da je Zemlja stara više od 4,5 milijardi godina, naš alat pokazuje koliko smo se mi, ali i planeta promenili u periodu u kojem smo mi tu", rekao je portparol kompanije GoCompare koja je napravila ovaj alat.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brojač koji otkriva šta se dogodilo na Zemlji od vašeg rođenja

Izvor: Radio 021, 17.Maj.2018

Novi interaktivni alat koji se pojavio na internetu omogućava vam da vidite šta se sve dogodilo na našoj planeti od trenutka vašeg rođenja...Alat "Vi i planeta Zemlja" otkriće vam koliko ste stvari do sada prespavali, koliko puta je otkucalo vaše srce pa čak i koliko je snežnih pahulja palo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.