Pobegla džinovska sova, vlasnik upozorava: Obratite pažnju na decu

Izvor: B92, 11.Apr.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobegla džinovska sova, vlasnik upozorava: "Obratite pažnju na decu"

Divovska sova koja bi mogla svojim kandžama da zgrabi dete je pobegla od svog vlasnika u mestu Kilder u Irskoj.

Vlasnik odbegle sove buljine, piše Daily mail, upozorava da se, ukoliko je neko vidi, ne približava ovoj džinovskoj ptici, te je dodao da posebno obrate pažnju na decu.

Sova, po imenu Tenk, pobegla nakon što ju je prepala mačka, a njen vlasnik Daren Džekson ispričao je da sova može da pojede manjeg srndaća, od kad je bila stara samo 10 dana. Njen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raspon krila je oko dva metra i hrani se jelenima, glodarima, i drugim pticama.

Ima raspon krila oko dva metra, a Daren podvlači da ukoliko je neko vidi nikako ne pokušava da je uhvati već pozove nadležne. Dodao je i da su njene kandže veoma opasne i da bi mogla ozbiljno da povredi onoga ko bi pokušao da je uhvati.

"Njene kandže su toliko jake da i mogla ozbiljno da povredi ruku odrasle osobe ili ruku deteta".

Ova sova je inače najveća sova na svetu. Ima uške na glavi, moćne kandže i narandžaste oči.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pobegla džinovska sova, vlasnik upozorava: "Obratite pažnju na decu" (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2019

Divovska sova koja bi mogla svojim kandžama da zgrabi dete je pobegla od svog vlasnika u mestu Kilder u Irskoj...Vlasnik odbegle sove buljine, piše Daily mail, upozorava da se, ukoliko je neko vidi, ne približava ovoj džinovskoj ptici, te je dodao da posebno obrate pažnju na decu...Sova, po imenu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.