Ovo je prvi pametni supermarket: Uzimate šta god hoćete sa rafova, kasa nema! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 23.Jan.2018, 02:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je prvi pametni supermarket: Uzimate šta god hoćete sa rafova, kasa nema! (VIDEO)

Mušterija uzima šta god poželi sa rafova i kasnije izlazi slobodno iz radnje bez ikakvog zadržavanja na kasi.

Naime, kamere prate svaki pokret potrošača, a dug se automatski beleži na elektronskom novčaniku i kartici na vašem telefonu u trenutku čim izađete iz prodavnice.

Tako od juče kupuju mušterije automatskog supermarket Amazon Go koji se otvorio u Sijetlu.

Oprez! Otkrivene aplikacije koje kradu vaše lozinke!

Iako je prodavnica >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << “prepametna”, potrošači ne vide nikakvu razliku u odnosu na ostale markete.Kamere pak, znaju šta ste sve uzeli sa rafova, zašto se predomišljate, pa čak i kada vratite proizvod, kolika je gramaža proizvoda…. Da bi se sve to zabeležilo na izlasku iz radnje jedina obaveza potrošača je da očita svoj mobilni telefon pri ulasku u nju, tačnije aplikaciju Amazon Go.

Pogledajte kako to izgleda.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.