Ovako su pedesetih savetovali žene da upecaju muža: Neki od saveta pomalo bizarni

Izvor: BKTV News, 01.Nov.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako su pedesetih savetovali žene da "upecaju" muža: Neki od saveta pomalo bizarni

Članak objavljen 1958. u časopisu McCall's u kojem je navedeno čak 129 saveta za žene koje su u potrazi za mužem brzo se proširio društvenim mrežama.

Brojni saveti danas bi izazvali zgražanje među feministkinjama, jer su otvoreno seksistički i politički nekorektni, a neki i pomalo bizarni, navode korisnici društvenih mreža u komentarima.

Psiholozi otkrivaju: Kojim stvarima privlačite, a kojim odbijate muškarce od sebe

Ženama se tada, između >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ostalog savetovalo da budu fleksibilne ako njihov muškarac u poslednjem trenutku promeni odluku.

"Ako odustane od izlaska na ples jer bi se radije vozio čamcem po jezeru, pristanite čak i ako ste obukli najlepšu haljinu", pišu oni.

Savete je prikupila grupa od 16 osoba među kojima su se našli bračni savetnik, stjuardesa, bankar, policajac, domaćica, psiholog i neženja, a podeljeni su u nekoliko sekcija.

1. Kako da vas primeti

U ovom delu savetuju ženama kako da se istaknu u očima potencijalnog muža.

"Spotaknute se kad ulazite u sobu u kojoj se on nalazi", "Nosite flaster ne bi li vas pitao što se dogodilo", "Tiho plačite u ćešku, možda će vam prići da pita šta vas muči", "Kupite kabriolet, muškarci vole da se voze u njima", "Zarađujte dosta para", "Slučajno ispustite maramicu", neki su od saveta.

2. Kako da mu budete privlačne

Ovde se ženama savetuje kako da prilagode svoj izgled da bi bile privlačnije muškarcima.

"Nosite visoke štikle sve vreme, osim ako je on niži od vas", "Idite na dijetu ako je to potrebno", "Nikad nemojte kukati pred njim", "Pitajte ga koji parfem da kupite", "Vodite računa o zdravlju, momci ne vole devojke koje su bolesne"...

3. Kako da ga zadržite

"Na prvom spoju mu recite da niste razmišljali o udaji", "Ne govorite pred njim koliko dece biste želeli da imate", "Saznajte ko su njegove bivše devojke i nemojte ponavljati njihove pogreške", "Ne spominjite svoje bivše", "Nikad nemojte dopustiti da pomisli da vam je karijera važnija od njega".

4. Gde možete da ga sretnete

Ako nikako ne možete da nađete svog potencijalnog muža, evo nekoliko bizarnih ideja: "Neka vam se auto pokvari na strateški izabranom mestu", "Proverite gde statistički živi najviše solo muškaraca", "Učlanite se u planinarsko društvo"...

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.