Ovako će izgledati smartfoni budućnosti i nisu svi zbog toga zadovoljni!

Izvor: BKTV News, 17.Dec.2017, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako će izgledati smartfoni budućnosti i nisu svi zbog toga zadovoljni!

Prednje kućište mobilnog telefona nalazi se između okvira telefona i ekrana. Mnogi telefoni su do sada imali „prednje maske“ u beloj ili crnoj boji, ali čini se da se ovaj dizajn polako, ali sigurno odbacuje.

Najbolji primer su iPhone X i Samsung S8 čiji je prednji deo u potpunosti pokriven ekranom. Zanimljivo je da je iPhone X manji od iPhone 8 Plus, a ima veći ekran upravo zato što ne postoji prednje kućište.

Ako ste primili ovaj mejl prethodnih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i te kako imate razloga za paniku - ali ne zbog onoga što u njemu piše!

Novinar “Verge-a“ Diter Bon uzeo je model Essential Phone-a za primer rekavši da mu je posle njega jako smešno da koristi telefone koji imaju prednje kućište. Koliko god da se mnogima sviđa ovaj napredni momenat, tehnološki dizajneri i entuzijasti čvrsto brane stav da telefon mora da ima prednju masku, odnosno kućište. Glavni argument im je praktičnost, kao i to da ivice oko telefona čine da se telefon lakše drži i koristi.

“Ekran iPhone-a X je kompaktna forma. Ekran se lako primećuje, pruža veliko zadovoljstvo, veliki je napredak u odnosu na moj iPhone 7 bilo da gledam utakmicu, film ili skrolujem Instagramom“, kaže Stiven Levi, novinar “Wireda“.

FOTO: Pexels/Ilustracija

Ben Gilbert iz „Biznis insajdera“ se pak, ne slaže sa ovim stavom.

“Uz nedostatak prednjeg kućišta ne samo što ću lakše kliknuti nešto što ne želim već sam u stalnom strahu da mi telefon ne ispadne. Umesto da normalno držim telefon, ja ću se stalno opterećivati“

Burne reakcije i nezadovoljstvo javnosti: Da li je Messenger Kids potreban deci?

Svi se slažu da će kompanije sada maksimalno promovisati telefone bez prednjeg kućišta zbog napretka video tehnologije. Operateri, proizvođači telefona i platforme kao što su Google i Apple sve više novca ulažu u video sadržaj, stav je Gadija Amita osnivača New Deal Designa.

“Proizvođači će se trkati ko će pre da uštedi milimetar tu i tamo. Na kraju, neko će pronaći način da prednju kameru i zvučnik učini nevidiljivim, a naši telefoni će se pretvoriti u masivne ekrane“, zaključuje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.