Ova svakodnevna aktivnost je gora od pušenja 20 cigareta dnevno!

Izvor: Prva.rs, 28.Okt.2018, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova svakodnevna aktivnost je gora od pušenja 20 cigareta dnevno!

Rezultati su pokazali da su sprejevi i drugi proizvodi za čišćenje toliko nezdravi za pluća jer putem njih udišete veliki broj toksina.
Na primer, ako svaki dan čistite, to je gore nego da pušite 20 cigareta dnevno oko 20 godina. Povećava se verovatnoća od asmatičnog napada za 43 posto. U istraživanju je učestvovalo 6000 ljudi, a rezlutati su pokazali da su žene pod većim rizikom nego muškarci.
Naučnici su primetili da su u testovima naglog izdisaja, žene imale više >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << problema nego muškarci, ako su redovno čistile.
Jedan od autora istraživanja, Ostin Svejns, rekao je da su hemikalije iz proizvoda za čišćenje toliko agresivne da stvaraju dugotrajne "ožiljke" na plućima i u plućnim kanalima. Zato stručnjaci predlažu da ne koristite takve proizvode, već prirodne ili jednostavno vodu i sapun.
Izvor: espreso.rs

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.