Otkriven koralni greben viši od zgrade sa 100 spratova VIDEO

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 10:20

Otkriven koralni greben viši od zgrade sa 100 spratova VIDEO

Naučnici u Australiji su, tokom mapiranja morskog dna, naišli na greben širok 1.5 km, a visok više od 500 metara. Poređenja radi, viši je od Empajer stejt bildinga u SAD, ogromne zgrade sa 102 sprata.

Ovaj greben nalazi se na severnom kraju čuvenog Velikog koralnog grebena, blizu Kvinslenda. Umesto tvrdim i oštrim koralima, prekriven je sunđerima, mekim koralima i morskom travom.

Uz pomoć podvodne kamere, naučnici sa Instituta "The Schmidt Ocean" su utvrdili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da veliki broj riba ovde živi, a kako su rekli, bez obzira na to što već nekoliko godina istražuju ovaj predeo, novo otkriće zadalo im je još mnogo neodgovorenih pitanja.

Ranije, istraživači su otkrili podvodne organizme sifonofore koji mogu da dostignu i do 40 metara dužine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.