Osam najneposlušnijih rasa pasa

Izvor: B92, 30.Nov.2021, 20:43

Osam najneposlušnijih rasa pasa

Neke rase su definitivno zahtevnije od drugih. Predstavljamo vam rase pasa koje često svojm tvrdoglavošću mogu da svoje vlasnike "dovedu do ludila".

Svako ko ima kućnog ljubimca zna koliko on sa sobom nosi ljubavi i nežnosti. Ipak, činjenica je da su neke vrste pasa zahtevnije od drugih i da imaju "težu" narav.

U nastavku vam predstavljamo najtvrdoglavije rase pasa.

Pekinezer

Sitan, ali dinamitan, pekinezer je stvoren da se tretira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na "kraljevski način", a to podrazumeva i da će vas on teško poslušati. Navikli su da budu uvek u centru pažnje, pa budući da teško prihvataju da imaju nekog iznad sebe – vrlo ih je teško dresirati. Ako razmišljate da kupite pekinezera, planirajte da sa treninzima dresure počnete što pre.

Velški terijer

Kao i pekinezer, velški terijer je navikao da ne sluša tuđe naredbe. Često je sklon i pravljenju nestašluka, pa se nemojte začuditi ako pronađete korpu za smeće izvrnutu naopačke ili izgrizene omiljene cipele.

Čau čau

Ova prelepa pasmina ima mačji karakter. Inteligentan, samostalan i zaokupljen samim sobom, često će ignorisati sve vaše naredbe. Preporučuje se da ovu rasu dresirate od prvog dana, jer ponekad znaju da budu vrlo teritorijalno nastrojeni prema drugim psima, ali i ljudima.

Jazavičar

Ova rasa stvorena za lov izuzetno je hrabra, pa samim tim i tvrdoglava. Teško ih je trenirati i vrlo često će uraditi suprotno od onog što im kažete. Preporučuje se da ih stalno držite zaokupljene nečim, jer kada im postane dosadno mogu biti nepodnošljivi – skakanje, lajanje i pravljenje nereda, njihovo je drugo ime.

Engleski buldog

Iako nisu agresivni, ovi psi jednostavno rade samo ono što je po njihovoj volji, ali i vlastitim tempom. Ukoliko uspete da ga naterate u šetnju – uspeli ste u životu, a vrlo teško ćete ga naučiti i da savlada osnovne naredbe.

Avganistanski hrt

Rođeni tragači i lovci neće se ni potruditi da vlasnika pitaju za upute ili savet. Oni jednostavno idu "glavom kroz zid" te iako se smatraju izuzetno odanom rasom, njihova tvrdoglavost i plenski nagon preovladavaju. Nekoliko puta nedeljno pružite mu priliku da se istrči kako bi ostale dane mogao mirno šetati pored vas.

Basenji

"Pas koji ne laje" je vrsta koju treba odgajati od malih nogu. U njima se krije mnogo energije, neposlušni su, a često se može desiti i da su nedruštveni. Oni duštveni uvek su zainteresovani za igru, stoga to možete iskoristiti kao mamac da ga naučite osnovnim stvarima.

Bigl

Ova rasa najviše sluša svoj vlastiti nos. U krvi im je da tragaju za mirisima koji ih privlače. Uživaju da laju, pa se nemojte začuditi ako usred noći čujete vašeg ljubimca da vas iz čista mira zove. Kako bi bili mirni u kući, treba im pružiti mnogo kretanja i aktivnosti.

Iako su ove rase okarakterisane kao "najneposlušnije", prema njima ne treba imati predrasude. Pa čak i ako imate nekog od ovih pasa, uz adekvatnu brigu i treniranje, sigurni smo da ćete uz sebe imati pravog prijatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.