Opet situacija nije fer? Muškarci brže gube kilograme od žena

Izvor: B92, 16.Avg.2018, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet situacija nije fer? Muškarci brže gube kilograme od žena

Naučnici su utvrdili da je bitka za gubitak kilograma lakša muškarcima. Tokom osam nedelja jedna studija je pratila više od 2.000 odraslih ljudi iz Evrope, Australije i Novog Zelanda, koji su unosili dnevno oko 800 kalorija.

Muškarci su na kraju izgubili u proseku oko 11,8 kilograma, a žene 10,2. Kompletna studija je objavljena u časopisu "Dijabetes, Obesiti i Metabolizam".

Pored smanjenja kilaže muškarci su smanjili rizik od dijabetesa, a ženama je smanjena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gustina kostiju što baš i nije dobro.

Zašto su polovi razičito odgovorili na ishranu?

Muškarci imaju prirodno brži metabolizam od žena. Obzirom da unose više kalorija svakog dana nego žene, više osećaju efekte ukidanja kalorija.

Žene imaju ono što se zove potkožna masnoća - oko butina i bokova.

Sve u svemu, studija se odnosi na kratkoročne promene. U dužem vremenskom periodu, polovi mogu drugačije reagovati na dijetu i težinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.