Opasan kriminalac zapalio zatvor i prebio policajca: Kamera sve zabeležila VIDEO

Izvor: B92, 12.Jun.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasan kriminalac zapalio zatvor i prebio policajca: Kamera sve zabeležila VIDEO

Pobuna je trajala osam sati, a policajci su koristili pirotehniku kako bi zaustavili podivljale zatvorenike.

Nadzorne kamere u britanskom zatvoru Full Sutton u pokrajini Yorkshire snimile su nasilnu pobunu zatvorenika.

U pobuni je učestvovo i 38-godišnji John Onyenaychi koji je osuđen zbog pokušaja ubistva dvojice policajaca 2010. godine u Londonu, prenosi index.hr..

Onyenaychi, kojeg je policija jednom prilikom opisala kao jednog od najopasnijih britanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminalaca, napravio je preko 15.000 funti štete porazbijavši zatvorsku opremu.

Na snimku se vidi kako ovaj kriminalac udara policajca s leđa po glavi nekoliko puta. Policajac je u tom trenutku zaključavao vrata. Nakon toga i ostali zatvorenici su navalili na policajce.

Pored toga, Onyenaychi je podmetnuo požar u kuhinji. On je zbog ranijih pokušaja ubistva osuđen na 25 godina zatvora, a zbog ovog napada dosuđeno mu je još šest godina.

Inače, do pobune je došlo u avgustu prošle godine, a video-materijal se tek sad pojavio u javnosti, jer je u toku suđenje jednom od vođa pobune.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.